Telur Separuh Masak Berapa Minit : PELANGI KEHIDUPAN: ROTI TERBAKAR TELUR GOYANG VS MAYOCHEESE
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit.
Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Tumis bahan yang dikisar bersama serai.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Tumis bahan yang dikisar bersama serai. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit.
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Tumis bahan yang dikisar bersama serai.
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Tumis bahan yang dikisar bersama serai. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Tumis bahan yang dikisar bersama serai. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Tumis bahan yang dikisar bersama serai. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit.
Telur Separuh Masak Berapa Minit : PELANGI KEHIDUPAN: ROTI TERBAKAR TELUR GOYANG VS MAYOCHEESE. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik. Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa. Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Tumis bahan yang dikisar bersama serai. Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit. Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Masak bahan kuah percik dengan api sedang dan kacau perlahan. Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit. Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi. Bila sudah menggelegak, baru masukkan ayam. Tumis bahan yang dikisar bersama serai.
Proses ini akan kunci jus ayam dan serap lebih rasa percik.
Tumis bahan yang dikisar bersama serai.
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa.
Gaulkan paru dan serbuk kunyit bersama sedikit garam dan biarkan selama 5 minit.
Kemudian balikkan ayam dan masak lagi 5 minit.
Biarkan naik bau dan sedikit garing, masukkan garam dan gula secukup rasa.
Setelah bahan ditumis sebati, masukkan paru yang telah digoreng tadi.
Apa Komentarmu